ksiazki24h.pl
wprowad¼ w³asne kryteria wyszukiwania ksi±¿ek: (jak szukaæ?)
Twój koszyk:   0 z³   zamówienie wysy³kowe >>>
Strona g³ówna > opis ksi±¿ki

DIETA PODCZAS CHEMIOTERAPII PIÊÆ KROKÓW DO WZMOCNIENIA ZDROWIA W TRAKCIE LECZENIA RAKA


HERBERT M. DISPENZA J.

wydawnictwo: VIVANTE , rok wydania 2016, wydanie I

cena netto: 39.89 Twoja cena  37,90 z³ + 5% vat - dodaj do koszyka

Dieta podczas chemioterapii

Piêæ kroków do wzmocnienia zdrowia w trakcie leczenia raka


To zdumiewaj±ce, ¿e 20-40 procent pacjentów chorych na raka umiera z przyczyn zwi±zanych ze z³ym od¿ywianiem siê, a nie z powodu samej choroby, za¶ u 80 procent pacjentów rozwija siê jaka¶ forma klinicznego niedo¿ywienia.

- Pañstwowy Instytut Onkologii

Co powinien je¶æ pacjent poddawany chemioterapii?

Czy dieta mo¿e wp³ywaæ na przebieg terapii?

Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko os³abia organizm i jego odporno¶æ, ale mo¿e tak¿e powodowaæ utratê apetytu lub jad³owstrêt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób od¿ywiania pacjenta, zbilansowana, pe³nowarto¶ciowa i wzmacniaj±ca dieta dostosowana do zmian zachodz±cych w jego apetycie i wra¿liwo¶ci kubków smakowych.

Ksi±¿ka Mike’a Herberta to ¶wietnie napisany przewodnik po diecie dla pacjentów poddanych chemioterapii.

Autor porusza w niej kwestie dotycz±ce m.in.: zachowania si³y i poprawy tolerancji organizmu na chemioterapiê i jej skutki uboczne; wzmocnienia odporno¶ci, obni¿enia ryzyka infekcji i przyspieszenia regeneracji; zmiany sposobu my¶lenia o chorobie i rozwijania pozytywnego nastawienia do terapii; wyboru najskuteczniejszego programu ¿ywienia.

W publikacji znalaz³y siê tak¿e proste do zastosowania instrukcje detoksykuj±cych k±pieli, przepisy na dania, które dodaj± si³ i wspomagaj± gojenie od wewn±trz oraz program ¿ywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regeneracjê cia³a.


264 stron, Format: 14.5x20.5cm, oprawa miêkka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytu³ polskojêzyczny lub anglojêzyczny jest aktualnie na pó³ce ksiêgarni.

 
Wszelkie prawa zastrze¿one PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022