|
DZIKA FERMENTACJA ŻYWE KULTURY BAKTERII SMAK WARTOŚCI ODŻYWCZE I RZEMIOSŁO
ELLIX KATZ S. wydawnictwo: VIVANTE , rok wydania 2017, wydanie Icena netto: 49.90 Twoja cena 47,41 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Dzika fermentacja
Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem
zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która
otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze
większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym
świecie.
Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w
laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i
jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z
fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas
truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są
dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych
restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą
rewolucję w twojej własnej kuchni!
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie
kulinarnej. – „The New York Times”
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. – Sally Fallon Morrell,
prezes The Weston A. Price Foundation
328 stron, Format: 16.4x24.0, oprawa miękka Osoby kupujące tę książkę wybierały także:
- DZIKA SPIŻARNIA CZYLI ZBIERACTWO DLA POCZĄTKUJĄCYCH PRZEWODNIK PO DZIKICH ROŚLINACH JADALNYCH I PRZEPISY NA PYSZNE DANIA Z PĘDÓW LIŚCI CHWASTÓW NASION BOUTENKO S.
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|