|
SUPER ZIARNA WSZYSTKO CO MUSISZ WIEDZIEĆ O CHIA, QUINOA, AMARANTUSIE NASIONACH KONOPI I LNU
LUTZ K. wydawnictwo: VIVANTE , rok wydania 2017, wydanie Icena netto: 36.90 Twoja cena 35,06 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Super ziarna
Wszystko, co musisz wiedzieć o chia, quinoa, amarantusie, nasionach konopi i lnu
Książka z serii Superfoods, czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych
roślin na świecie!
Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy: nasiona lnu, nasiona
szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. `
Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki
odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak:
białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i
tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne
walory odżywcze i smakowe.
Super ziarna pomagają: dbać o serce w walce z cukrzycą na schorzenia układu
pokarmowego wspomagać organizm podczas walki z nowotworem łagodzić uderzenia gorąca
podczas odchudzania `
Autorka odpowiada również na takie pytania, takie jak:
Czy super nasiona są bezglutenowe?
Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety?
W jaki sposób należy mielić siemię lniane?
Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych?
Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina? `
WYPRÓBUJ PONAD 75 PRZEPISÓW NA PRZEPYSZNE I OBŁĘDNIE ZDROWE DANIA I ROZSMAKUJ SIĘ
W SUPER NASIONACH!
Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka. Kiedy u jej
syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy
sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem,
lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla
zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów
na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną
wprowadzić zdrową i odżywczą dietę. Jej przepisy przedrukowywane były w
najważniejszych magazynach kulinarnych oraz na stronach internetowych w Stanach
Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również
bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów
kulinarnych USA.
168 stron, Format: 16.6x20.0, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|