|
SZTUKA FERMENTACJI
ELLIX KATZ S. wydawnictwo: VIVANTE , rok wydania 2016, wydanie IIcena netto: 79.90 Twoja cena 75,91 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Sztuka fermentacji
Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce
dzięki gorącej premierze: wydawnictwo Vivante przedstawia polskie wydanie Sztuki
fermentacji Sandora Ellixa Katza!
Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne,
prestiżowe restauracje rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a
dzięki biblii fermentacji przybierze na sile.
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić
dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle
zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja
bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa,
owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub
kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się
dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na
więcej.
Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z
jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń
do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.
Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i
przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które
mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!
620 stron, Format: 17.0x24.0cm, oprawa twarda
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|