ksiazki24h.pl
wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   1 egz. / 43.35 41,18   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki

SMAK GORZKI W KSZTAŁTOWANIU JAKOŚCI ŻYWNOŚCI


KIKUT-LIGAJ D.

wydawnictwo: UE POZNAŃ , rok wydania 2015, wydanie I

cena netto: 43.35 Twoja cena  41,18 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

SMAK GORZKI W KSZTAŁTOWANIU JAKOŚCI ŻYWNOŚCI


Publikacja zawiera przegląd najnowszej wiedzy na temat złożoności mechanizmów biochemicznej identyfikacji smaku gorzkiego oraz jego funkcji w żywności i żywieniu.

W części empirycznej autor przeanalizował rynek produkcji i konsumpcji żywności wzbogaconej w gorzkie składniki, dokonał przeglądu metod maskowania smaku gorzkiego oraz scharakteryzował metodologię analizy sensorycznej w kontekście badań nad smakiem gorzkim.

Innowacyjnym i unikatowym rozwiązaniem zaproponowanym przez autora jest zastosowanie prostego (SPM) i wielopunktowego modelu farmakoforowego (MPM) własnej konstrukcji do prognozowania gorzkiej aktywności smakowej składników pożywienia.

Zdaniem autora zastosowanie modeli farmakoforowych niesie ze sobą perspektywę tworzenia smacznej, bezpiecznej dla konsumentów i w pełni funkcjonalnej żywności.


Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. 2012-2022