|
DIETA W CHOROBACH STAWÓW SMACZNE PRZEPISY NA ZDROWE POSIŁKI
SCHIDLO CH. FRONIUS-GAIER D. wydawnictwo: KDC , rok wydania 2009, wydanie I cena netto: 28.60 Twoja cena 27,17 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Prawie połowa trzydziestopięciolatków oraz większość osób po sześćdziesiątym
roku życia w mniejszym lub większym stopniu cierpi z powodu zwyrodnienia stawów. O zużyciu
stawów decydują często czyniki, na które mamy wpływ. Szczególne znaczenie przypisuje
się diecie. Zamieszczone w tym poradniku przepisy kulinarne pozwolą ograniczyć ryzyko
wystąpienia bolesnej fazy artrozy. Nawet jeśli pojawiły się już pierwsze jej
symptomy, natura dysponuje różnymi mechanizmami naprawy i regeneracji chrząstki, które
można uruchomić, wprowadzając odpowiedni jadłospis. Zrównoważony sposób odżywiania
przyczynia się także do regulacji wagi - zbędne kilogramy to spore obciążenie dla
chorych stawów. Konieczny w przypadku tej choroby regularny trening ruchowy powoduje
spory wydatek energetyczny, a ten może zostać zaspokojony także wyłącznie dzięki
właściwej diecie.
Poradnik, zawierający porady medyczne i dietetyczne, pomoże osobom, które, szukając
sposobu na łagodzenie dolegliwości stawowych, nie chcą się zdać jedynie na
przyjmowanie preparatów przeciwbólowych .
• Zwyrodnieniowa choroba stawów – przyczyny, objawy
• Aktywność fizyczna, leczenie farmakologiczne, medycyna naturalna - jak zatrzymać
atrozę
• Lecznicza siła produktów żywnościowych
• Jak kupować i gotować - liczne wskazówki
• Obszerny rozdział z przepisami: pyszne dania na każdą porę dnia i różne okazje
160 stron, oprawa twarda
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|