TOWAROZNAWSTWO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH MATERIAŁY DO ĆWICZEŃ
SAMOTYJA U. RED. wydawnictwo: UE POZNAŃ , rok wydania 2013, wydanie II cena netto: 37.30 Twoja cena 35,44 zł + 5% vat - dodaj do koszyka TOWAROZNAWSTWO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
MATERIAŁY DO ĆWICZEŃ
Oddajemy do rąk studentów wydanie drugie poprawione i uaktualnione materiałów do
ćwiczeń z przedmiotu towaroznawstwo artykułów spożywczych.
Tematyka zajęć laboratoryjnych prowadzonych równolegle z wykładem na drugim
stopniu studiów kierunku towaroznawstwo obejmuje analizę substancji dodatkowych
stosowanych w żywności, takich jak substancje konserwujące, syntetyczne barwniki oraz
przeciwutleniacze.
W trakcie ćwiczeń studenci oznaczają także poziom substancji antyodżywczych i
zanieczyszczeń w żywności, jak również wykrywają niektóre zafałszowania
żywności. Duży nacisk położony został na rozwijanie umiejętności wyszukiwania
informacji oraz posługiwania się aktami prawnymi.
Druga część ćwiczeń ma na celu wykształcenie umiejętności oceny jakości
żywności i analizowania wpływu surowców oraz procesów technologicznych na jakość
produktów spożywczych, a także interpretowania uzyskanych wyników. Poruszany jest
również aspekt wartości odżywczej i energetycznej żywności.
Wśród wybranych do analizy produktów spożywczych znajduje się żywność wygodna,
funkcjonalna, wzbogacona w składniki odżywcze oraz o charakterze prozdrowotnym, a także
środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego.
124 strony, oprawa miękka Osoby kupujące tę książkę wybierały także:
- ĆWICZENIA Z TOWAROZNAWSTWA OPAKOWAŃ KUJAWIŃSKA D.
- TOWAROZNAWSTWO ŻYWNOŚCI PACHOŁEK B. ZMUDZIŃSKI W. PODSIADŁOWSKA J.
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|